Στις 19.03.23 οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου Ενσωμάτωσης

Σας παραθέτουμε πληροφορίες από τον Δήμο Μονάχου για τις επερχόμενες εκλογές ανάδειξης του νέου συμβουλίου μεταναστών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 19 Μαρτίου 2023, καθώς και τους υποψήφιους της Ελληνικής Λίστας.

Ποιος έχει το δικαίωμα ψήφου;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι αλλοδαποί υπήκοοι, οι οποίοι την ημέρα των εκλογών πληρούν της εξής προϋποθέσεις:

 • είναι τουλάχιστον 18 ετών,
 • διαμένουν στο Μόναχο εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες (σε περίπτωση περισσότερων κατοικιών, ισχύει η διεύθυνση της κύριας κατοικίας) ή έχουν το Μόναχο ως τόπο συνήθους διαμονής
 • και δεν στερούνται του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Όλα τα άτομα που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις συμπεριλαμβάνονται αυτομάτως στον εκλογικό κατάλογο και λαμβάνουν ειδοποίηση εκλογών.

Οι Γερμανοί υπήκοοι έχουν επίσης το δικαίωμα ψήφου, εάν πληρούν τις Ως άνω προϋποθέσεις και επιπλέον

 • είναι κάτοχοι ξένου διαβατηρίου
 • ή είναι κάτοχοι γερμανικού διαβατηρίου για λιγότερο από 12 χρόνια (Πολιτογράφηση μετά τις 18 Μαρτίου 2011)

Προσοχή: Τα άτομα που έχουν γερμανική υπηκοότητα δεν συμπεριλαμβάνονται αυτομάτως στον εκλογικό κατάλογο. Εάν επιθυμείτε να ψηφίσετε ή να θέσετε υποψηφιότητα στις εκλογές του Συμβουλίου μεταναστών, θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση “Εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο” [Aufnahme in das Wählerverzeichnis] στον ιστότοπο της υπηρεσίας εκλογών. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε το έντυπο της αίτησης τηλεφωνικά στο 089/233-96233 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (briefwahl.kvr@muenchen.de).

Η αίτηση εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι τις 3 Μαρτίου 2023 στην υπηρεσία εκλογών (Kreisverwaltungsreferat, Geschäftsleitung, Wahlen und Beschlusswesen, Ruppertstraße 19, Raum 56.38, 80337 München, E-mail: briefwahl.kvr@muenchen.de).

Ειδοποίηση εκλογών

Η υπηρεσία εκλογών έχει μια λίστα με τα ονόματα και τις διευθύνσεις όλων των ατόμων που διαμένουν στο Μόναχο και έχουν το δικαίωμα ψήφου. Πρόκειται για τον εκλογικό κατάλογο. Η εκλογική υπηρεσία θα στείλει σε όλα τα άτομα που αναγράφονται στον εκλογικό κατάλογο μια ειδοποίηση εκλογών μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2023. Σε περίπτωση που δεν λάβατε ειδοποίηση εκλογών ενώ πληροίτε τις προϋποθέσεις, επικοινωνήστε με την υπηρεσία εκλογών.


Η ειδοποίηση εκλογών αποστέλλεται στα γερμανικά.
Εδώ σας παραθέτουμε μία μετάφραση

Muster-Wahlbenachrichtigung Griechisch

Χάσατε την ειδοποίηση εκλογών που λάβατε;

Ακόμα κι αν χάσατε την ειδοποίηση εκλογών σας ή δεν μπορείτε να τη βρείτε την ημέρα των εκλογών, εξακολουθείτε να μπορείτε να ψηφίσετε. Αρκεί να έχετε μαζί σας ένα έγκυρο έγγραφο ταυτοποίησης.
Καλέστε την υπηρεσία εκλογών εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το εκλογικό σας κέντρο. Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε.

Αίτημα επιστολικής ψήφου

Πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση επιστολικής ψήφου

Προσοχή:
Επιλέξτε έναν τρόπο υποβολής αίτησης.
Δεν μπορείτε να υποβάλετε αίτηση τηλεφωνικά.

 1. Αίτηση στο διαδίκτυο
  Μπορείτε να ζητήσετε τα έγγραφα επιστολικής ψήφου διαδικτυακά στη διεύθυνση www.briefwahl-muenchen.de Από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Μαρτίου (11 π. μ.). Θα λάβετε τα έγγραφα επιστολικής ψήφου ταχυδρομικώς.
 2. Έντυπο επί της ειδοποίησης εκλογών
  Στο πίσω μέρος της ειδοποίησης εκλογών θα βρείτε ένα έντυπο για την επιστολική ψήφο. Μπορείτε να το συμπληρώσετε, να το υπογράψετε και να το στείλετε στην υπηρεσία εκλογών. Θα λάβετε τα έγγραφα επιστολικής ψήφου ταχυδρομικώς.
 3. Ταχυδρομικώς ή μέσω e-mail
  Μπορείτε επίσης να υποβάλετε το αίτημά σας ταχυδρομικώς ή μέσω e-mail (briefwahl.kvr@muenchen.de). Το αίτημά σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τις εξής πληροφορίες: Όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση. Θα λάβετε τα έγγραφα επιστολικής ψήφου ταχυδρομικώς.
  Σημαντικό: Σε περίπτωση που τα έγγραφα επιστολικής ψήφου πρέπει να αποσταλούν σε άλλη διεύθυνση (π. χ. τόπος διακοπών στο εξωτερικό), αναφέρετε και την εν λόγω διεύθυνση.
 4. Παραλαβή των εγγράφων επιστολικής ψήφου
  Από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 17 Μαρτίου 2023, στις 12 το μεσημέρι, έχετε τη δυνατότητα να παραλάβετε αυτοπροσώπως τα έγγραφα επιστολικής ψήφου σε μια αρμόδια αρχή. Οι διευθύνσεις και τα ωράρια λειτουργίας των αρμόδιων αρχών αναγράφονται στην ειδοποίηση εκλογών. Έχετε μαζί σας την ταυτότητά σας και ιδανικά την ειδοποίηση εκλογών. Μπορείτε έτσι να ζητήσετε και να λάβετε απευθείας τα έγγραφα ή ακόμα και να ψηφίσετε επί τόπου.
 5. Εξουσιοδότηση
  Θα μπορούσε επίσης ένα άλλο άτομο να ζητήσει ή να παραλάβει τα έγγραφα επιστολικής ψήφου εκ μέρους σας. Αυτό απαιτεί ειδική εξουσιοδότηση. Η ταυτότητα επιμελητή, η κήρυξη ανικανότητας ή ένα γενικό πληρεξούσιο δεν αρκούν. Μπορείτε να συντάξετε την εξουσιοδότηση μόνοι σας ή να συμπληρώσετε την ενότητα «Vollmacht zum Abholen» [Εξουσιοδότηση για παραλαβή εγγράφων] στο πίσω μέρος της ειδοποίησης εκλογών. Κατά την παραλαβή, ο αντιπρόσωπός σας θα πρέπει να παρουσιάσει την εξουσιοδότηση και ένα έγγραφο ταυτοποίησης του ίδιου.

Ausgabestellen für Briefwahlunterlagen

Παράδοση των εγγράφων επιστολικής ψήφου

 • Τα συμπληρωμένα έγγραφα επιστολικής ψήφου πρέπει να υποβληθούν στην υπηρεσία εκλογών το αργότερο μέχρι την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, 6 μ.μ.
 • Μπορείτε να ρίξετε την επιστολική ψήφο σε οποιοδήποτε κίτρινο γραμματοκιβώτιο του γερμανικού ταχυδρομείου. Δεν απαιτείται ταχυδρομικό τέλος εντός της Γερμανίας. Λάβετε υπόψη ότι η αποστολή ενός γράμματος μπορεί να διαρκέσει μέρες.
 • Μπορείτε να ρίξετε την επιστολική ψήφο και σε γραμματοκιβώτιο της αρμόδιας υπηρεσίας.
  Τα γραμματοκιβώτια της υπηρεσίας είναι προσβάσιμα σε 24ωρη βάση. Η τελευταία εκκένωση για τις εκλογές του Συμβουλίου μεταναστών είναι την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στις 6 μ. μ.:
  • Kreisverwaltungsreferat, Ruppertstraße 19
  • Rathaus, Marienplatz 8

Σημαντικό: Δεν μπορείτε να καταθέσετε τα έγγραφα επιστολικής ψήφου στα εκλογικά μας κέντρα! Εάν φέρετε κάποιο έγκυρο έγγραφο ταυτοποίησης, μπορείτε ωστόσο να ψηφίσετε απλά με το ψηφοδέλτιο, αντί για την επιστολική ψήφο, σε ένα εκλογικό κέντρο. 

Νόσηση το Σαββατοκύριακο των εκλογών

Σε περίπτωση που αρρωστήσετε ξαφνικά και αποδεδειγμένα, μπορείτε να στείλετε κάποιον να παραλάβει τα έγγραφα επιστολικής ψήφου την Κυριακή των εκλογών, μέχρι τις 3 μ.μ., στη διεύθυνση Wahlamt, Kreisverwaltungsreferat, Ruppertstraße 11. Αυτό είναι δυνατό μόνο με εξουσιοδότηση. Το άτομο που θα παραλάβει τα έγγραφα επιστολικής ψήφου εκ μέρους σας πρέπει να παρουσιάσει την εξουσιοδότηση και την προσωπική του ταυτότητα.

Πώς μπορείτε να ψηφίσετε

Σε αυτές τις εκλογές, εκλέγετε τα άτομα που θα απαρτίζουν το Συμβούλιο μεταναστών. Έχετε 40 ψήφους. Οι λίστες με τους υποψηφίους για το Συμβούλιο μεταναστών θα οριστικοποιηθούν τέλη Ιανουαρίου.

Ψηφοδέλτιο

Στο ψηφοδέλτιο εμφανίζονται όλοι οι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά, από το Α μέχρι το Ζ. Κάθε λίστα έχει έναν αριθμό, έναν κωδικό και υποψήφιους σε αριθμητική σειρά. Δίπλα από κάθε πρόσωπο αναγράφεται το όνομα, η υπηκοότητα και το επάγγελμά του.

Εδώ θα βρείτε όλες τις λίστες καθώς και ένα δείγμα ψηφοδελτίου. Επίσης, μπορείτε να δείτε με έναδιαδικτυακό δοκιμαστικό ψηφοδέλτιο πώς γίνεται η κατανομή των ψήφων.

Κατανομή των ψήφων

Έχετε 40 ψήφους. Εάν επιλέξετε περισσότερους υποψηφίους, το ψηφοδέλτιο είναι άκυρο.

Παρακάτω παρατίθενται τέσσερα παραδείγματα για το πώς μπορείτε να κατανείμετε τις ψήφους:

 1. Ελεύθερη κατανομή ψήφων
  Μπορείτε να κατανείμετε ελεύθερα τις ψήφους σας μεταξύ των υποψηφίων σε όλο το ψηφοδέλτιο. Σταυρώνετε όλα τα άτομα που θέλετε να ψηφίσετε, ανεξαρτήτως της λίστας στην οποία ανήκουν. Πρόκειται για το λεγόμενο panachage.

  Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε περαιτέρω συγκεκριμένα άτομα δίνοντάς τους από μία έως τρεις ψήφους. Αρκεί να σημειώσετε τους αντίστοιχους σταυρούς δίπλα στο όνομα. Ή μπορείτε να αναγράψετε τον αριθμό των ψήφων (1, 2 ή 3) στο πλαίσιο που εμφανίζεται δίπλα στο όνομα. Πρόκειται για τη λεγόμενη συσσώρευση (Kumulieren).
  Λάβετε υπόψη ότι κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να λάβει από εσάς πάνω από τρεις ψήφους.
 2. Επιλογή λίστας
  Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια ολόκληρη λίστα. Αρκεί να σταυρώσετε τον κωδικό της λίστας στο πάνω μέρος του ψηφοδελτίου. Οι 40 ψήφοι σας θα κατανεμηθούν με τη σειρά στους υποψηφίους της λίστας. Τα άτομα που εμφανίζονται τρεις φορές θα λάβουν τρεις ψήφους. Τα άτομα που εμφανίζονται δύο φορές θα λάβουν δύο ψήφους.
 3. Επιλογή λίστας – με τροποποιήσεις
  Σε περίπτωση που επιλέγετε ολόκληρη λίστα, μπορείτε να κάνετε τροποποιήσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε για παράδειγμα να διαγράψετε ένα ή περισσότερα ονόματα από τη λίστα. Τα άτομα αυτά δεν θα λάβουν καμία ψήφο εκ μέρους σας. Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε ορισμένα άτομα της λίστας περισσότερο δίνοντάς τους δύο ή τρεις ψήφους.
 4. Επιλογή λίστας και ελεύθερη κατανομή ψήφων
  Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τους τρόπους συμπλήρωσης του ψηφοδελτίου: Μπορείτε να επιλέξετε μια λίστα (με ή χωρίς τροποποιήσεις) και να κατανείμετε ελεύθερα ψήφους. Μπορείτε δηλαδή να σταυρώσετε άτομα που εμφανίζονται σε διαφορετική λίστα του ψηφοδελτίου, δίνοντάς τους έως τρεις σταυρούς.

  Η καταμέτρηση γίνεται ως εξής: Αρχικά καταμετρούνται όλες οι ψήφοι που δώσατε σε μεμονωμένα άτομα του ψηφοδελτίου. Ό,τι απομένει από τις 40 ψήφους σας κατανέμεται στη λίστα που επιλέξατε. Αυτό σημαίνει ότι οι ψήφοι που απομένουν κατανέμονται με τη σειρά στα άτομα της εν λόγω λίστας. Έτσι, καμία ψήφος δεν πάει χαμένη.

Τα παραδείγματα είναι επίσης διαθέσιμα στο ενημερωτικό φυλλάδιο “Wie wird gewählt?” [Πώς μπορείτε να ψηφίσετε]

Χρησιμοποιήστε το διαδικτυακό δοκιμαστικό ψηφοδέλτιο για εξάσκηση. Κάντε μια δοκιμή

Έχετε απορίες;

Στείλτε ένα e-mail στη διεύθυνση briefwahl.kvr@muenchen.de καλέστε το 089/233-96233

Δευτέρα έως Πέμπτη: από 8 π.μ. έως 3 μ.μ.
Παρασκευή: από 8 π.μ. έως 12

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023: από 7:30 π.μ. έως 12
Κυριακή 19 Μαρτίου 2023: από 7:30 π.μ. έως 6 μ.μ.

Πηγή: https://stadt.muenchen.de/infos/el_eklogi-symvouliou-metanaston.html

Η δική σου πόλη. Η δική σου επιλογή

Οι Έλληνες υποψήφιοι στην “Ελληνική Λίστα” Νο 12

Οι Έλληνες υποψήφιοι για τις εκλογές ανάδειξης νέου Συμβουλίου Ενσωμάτωσης (Migrationsbeirat) του Δήμου Μονάχου

Η δική σου πόλη. Η δική σου επιλογή

Πηγή Collage υποψηφίων: Δορυφόρος Μονάχου

Προηγούμενο

“Η συμβολή των Σουλιωτών στην Επανάσταση του 1821” η εξαιρετική μελέτη του Νίκου Χαρ. Ασημακόπουλου

Απολογισμός του εράνου για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

Επόμενο
error: Προστατευμένο περιεχόμενο!!