Μήνυμα Κώτσηρα προς τον Απόδημο Ελληνισμό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με αφορμή τον επερχόμενο εορτασμό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Κώτσηρας εξέδωσε μήνυμα προς τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ακολούθως το μήνυμα του κ. Κώτσηρα.

Ελληνίδες και Έλληνες,

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,

σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής και μνήμης για τον Ελληνισμό. Οι Έλληνες, σε όλες τις γωνιές της γης, γιορτάζουμε το αδιαπραγμάτευτο «ΟΧΙ» των προγόνων μας την 28η Οκτωβρίου 1940 απέναντι στον άκρατο επεκτατισμό των δυνάμεων του Άξονα και τιμούμε τη μνήμη των Ελλήνων που πολέμησαν με γενναιότητα για την πατρίδα.

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία το ελληνικό Έθνος σύσσωμο φώναξε ένα ανυποχώρητο «ΟΧΙ» απέναντι στον ολοκληρωτισμό και αγωνίστηκε για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία με απαράμιλλο σθένος, με μοναδική αυτοθυσία και με αληθινή εθνική ενότητα.

Η επέτειος του «ΟΧΙ» μας υπενθυμίζει ότι ο Ελληνισμός και τα ιδεώδη του, όπως η ελευθερία, η φιλοπατρία, η ανεξαρτησία, η δημοκρατία, ο σεβασμός στις παραδόσεις του έθνους, έλκουν την καταγωγή τους από την μακραίωνη ιστορία μας.

Το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 περικλείει όλες τις θεμελιώδεις αξίες του Ελληνισμού, και παράλληλα αποδεικνύει το ειδικό βάρος της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας.

Αυτές είναι οι αξίες και τα ιδεώδη που μεταλαμπάδευσε ο Ελληνισμός στην ανθρωπότητα. Οι ίδιες αυτές αξίες αποτελούν και σήμερα ζητούμενο σε κάθε περίοδο κρίσης στην ευρύτερη γειτονιά μας.

Ζωντανοί φορείς και πολλαπλασιαστές αυτών των ίδιων αξιών στο εξωτερικό παραμένουν για εμάς οι Απόδημοι Έλληνες, ένα κορυφαίο εθνικό κεφάλαιο, που με το ήθος και την εργασία του καταξιώνεται στις χώρες που δραστηριοποιείται, υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα, συμβάλλει στη θετική εικόνα της χώρας διεθνώς και προάγει την ελληνική γλώσσα.

Η Πολιτεία, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, υιοθετεί συγκροτημένες πολιτικές ενίσχυσης των σχέσεων των Αποδήμων μας με τη Μητέρα Πατρίδα.

VORHERIGE

«Δυο φωνές, με μια καρδιά» Νταλάρας και Πρωτοψάλτη «μάγεψαν» το Μόναχο

Στη Διεθνή Έκθεση FOOD & LIFE η Περιφέρεια Hπείρου

NÄCHSTE
error: Προστατευμένο περιεχόμενο!!