Στηρίζουμε την 6η Φιλανθρωπική Εκδήλωση!

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, με γνώμονα την αλληλεγγύη και μοναδικό σκοπό τη στήριξη συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη, η δράση-σύμβολο για την Ελληνική παροικία του Μονάχου θα πραγματοποιηθεί με μια διαφορετική μορφή, η οποία θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της πανδημικής συγκυρίας!

Με δεδομένη την ιδιαιτερότητα και τους περιορισμούς λόγω Covid-19, oι σύλλογοι και φορείς που διοργανώνουν την ετήσια Φιλανθρωπική εκδήλωση αλληλεγγύης αποφάσισαν να  διεξάγουν την φετινή δράση ξεκινώντας τη συγκέντρωση χρημάτων μέσω ειδικού τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου να διατεθούν στο Ορφανοτροφείο Κεφαλληνίας “Ο ΣΩΤΗΡ”, το οποίο υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου («Ιανός»).

Το ορφανοτροφείο Κεφαλληνίας «Ο ΣΩΤΗΡ», ιδρύθηκε το 1919 στο Αργοστόλι βάσει της υπ’ αρίθμ’ 23464 απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών. Διοικείται από οκταμελές Διοικητικό Συμβούλιο από κυρίες οι οποίες διαμένουν στο Αργοστόλι.

Στην ίδρυση του ορφανοτροφείου πρωτοστάτησαν οι κυρίες Κάτε Τούλ και Αγνή Μεταξά. Καταρχήν στο ίδρυμα στεγάστηκαν παιδιά ορφανά που οι γονείς τους χάθηκαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην συνέχεια το ίδρυμα στήριξε παιδιά με σοβαρές δυσκολίες, ορφανά παιδιά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953. Ο αριθμός των παιδιών του ιδρύματος σε αυτές τις περιόδους έφτασε τα 104 παιδιά.

Το κτίριο και γενικά ο χώρος του ιδρύματος ήταν δωρεά της Μ. Βρετανίας (Αγγλικό Προξενείο κατά την εποχή της Αγγλοκρατίας στο νησί).

Καταστράφηκε το 1953 με τους σεισμούς και ξαναχτίστηκε από δωρεές διαφόρων ευεργετών.

Για μεγάλο διάστημα, στο χώρο του ιδρύματος λειτούργησαν δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, καλύπτοντας τις ανάγκες του ιδρύματος και της γύρω περιοχής.

Τώρα τα παιδιά φοιτούν στα δημόσια σχολεία της πόλης.

Όπως προαναφέρθηκε, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνταν με φυσική παρουσία και ποικίλες δια ζώσης δραστηριότητες,  φέτος ο μοναδικός τρόπος να συμβάλετε και να στηρίξετε είναι κάνοντας μια χρηματική δωρεά (το ποσό που μπορείτε/επιθυμείτε) μέσω εμβάσματος στον παρακάτω ειδικό τραπεζικό λογαριασμό:

Στοιχεία ειδικού τραπεζικού λογαριασμού:

Παραλήπτης: Doryforos e.V.
Τράπεζα: Piraeus Bank
IBAN: DE84 5242 0600 8167 9673 35
Verwendugszweck : SOTIR

(Για την χρηματική σας υποστήριξη θα λάβετε απόδειξη,
 την οποία μπορείτε να καταθέσετε στην εφορία για απαλλαγή του ποσού. 
Μέχρι 200 € απλή απόδειξη, άνω των 200 € ειδική απόδειξη.)

Μια καρδιά για τα παιδιά!

Η δράση, που ξεκινησε στις 26 Νοεμβρίου 2020 και αρχικά θα διαρκούσε μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από απόφαση της οργανωτικής επιτροπής παρατάθηκε και θα διαρκέσει μέχρι τις 04 Ιανουαρίου 2021.

Σε περίπτωση που η εξέλιξη της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα το επιτρέψουν, η οργανωτική επιτροπή επιφυλάσσεται για μια επιπλέον υπαίθρια δράση τον Δεκέμβριο, για την οποία θα υπάρξει έγκαιρη και ξεχωριστή ενημέρωση.

Ενορία Αγίου Γεωργίου και οι σύλλογοι / φορείς : Αιγαίου, Ελασσονιτών, Επτανησίων, Ηπειρωτικής Κοινότητας, Ηπειρωτικός Σύλλογος “Σούλι”, Θρακιωτών, Κοζανιτών, Κρητών, Μακεδόνων, Πανθεσσαλικού, Ποντίων, Χοροεργαστήρι “Μπάλος”, Ελληνικού Σπιτιού (γυναικεία ομάδα), Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου. Γονέων και Κηδεμόνων Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ).

Ενορία Αγίων Πάντων, Ίδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων, Λύκειον των Ελληνίδων, Σύλλογος Φιλαρμονία, Ποδοσφαιρική ομάδα FC Hellas, Σύλλογος Γονέων Λυκείου Μονάχου, Σύλλογος αντισφαίρισης (τέννις) TC Philathlos, Σχολή Τέννις Theodosiadis, ενημερωτικό πορτάλ gr-news.de, Eλληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ, Ελληνική Κοινότητα Haar, Beach Arena.

Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ.

Στηρίζουμε την 6η Φιλανθρωπική Εκδήλωση!

Τα επίσημα πλακάτ και τα γραφικά της 6ης Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης των Ελληνικών Συλλόγων και Φορέων Μονάχου, δημιουργήθηκαν και χορηγήθηκαν και φέτος από τον Σύλλογό μας!

στην επίσημη σελίδα του Δορυφόρου

ή στο gr-news.de που στηρίζει την πρωτοβουλία του Δορυφόρου και των Ελληνικών Συλλόγων και Φορέων Μονάχου.

Προηγούμενο

Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα!

Επόμενο
error: Προστατευμένο περιεχόμενο!!